Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

Blog

Access Datacenter Security

Zes ontwikkelingen om digitale transformatie te realiseren

8 sep 2017

Dit jaar was ik aanwezig tijdens Dell EMC World. Het thema tijdens deze conferentie was het realiseren van de digitale transformatie. Veel organisaties durven het nog niet aan om hiermee te starten vanwege allerlei obstakels. Dell EMC probeert organisaties al enige jaren te helpen met de digitale transformatie. Volgens Dell EMC is het nu tijd om dit eens daadwerkelijk te realiseren. Tijdens Dell EMC World presenteerde de organisatie hun uitgebreide portfolio en nieuwste oplossing om de digitale transformatie aan te gaan. In deze blog bespreek ik zes ontwikkelingen van Dell EMC waarvan ik denk dat deze een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de digitale transformatie.

Duncan van Wijk door Duncan van Wijk

1. Weg met kosteninefficiëntie

Een van de struikelblokken voor het in- en doorvoeren van de digitale transformatie zijn de kosten. Om dit probleem tegen te gaan heeft Dell EMC onder andere Flex on Demand en Cloud Flex voor HCI (hyper-converged infrastructuur) geïntroduceerd. Deze oplossingen worden beide gekenmerkt door het OpEx-mode. Geen betalingen vooraf, kosten nemen af per maand en na een jaar mag alles zonder kosten weer terug.

2. Snel, schaalbaar, betrouwbaar en veilig datacenter

Om dit punt kan ik zeker niet heen; de nieuwe 14e generatie PowerEdge-servers. De hardware benodigd voor de digitale transformatie moet in staat zijn de ontwikkelingen naadloos te kunnen volgen. Met deze in het portfolio is de basis gelegd voor een snel, schaalbaar, betrouwbaar en veilig datacenter. De management tools en de hardware zorgen samen voor een mooie basis voor alles waar we een server bij nodig hebben. Deze servers zijn een mooi voorbeeld van waar compute en storage bij elkaar gekomen zijn in het samengaan van Dell en EMC.

3. Hyper-converged infrastructuur

De hyper converged infrastructuur (HCI) sluit mooi aan bij het mogelijk maken van snelle en schaalbare expansie van het datacenter, waarbij de beheerslasten tot een minimum beperkt worden ten opzichte van een traditioneel SAN. In deze snel groeiende hyperconverged markt heeft Dell EMC met VxRail, VxRack en de XC-series met daarin de 14G servers een sterk verbeterd portfolio gecreëerd. De intensieve samenwerking met VMware en hun vSAN maakt de snelle adoptie en ondersteuning van de laatste technologieën van VMware mogelijk.

4. Storage efficiency

Om concurrerend te zijn, moeten de kosten goed in de hand gehouden worden. Het efficiënt gebruiken van de aanwezige middelen is een eenvoudige manier om dit te bewerkstelligen. Het nieuwe storage-portfolio van Dell EMC kan ons ook helpen bij het realiseren van de digitale transformatie. Door gebruik te maken van betere hardware en andere SSD’s gaat de storage efficiency omhoog en de prijs flink omlaag. Mijn collega Sander heeft daar in zijn blog ook al aandacht aan besteed.

5. Breng cloud-voordelen naar je eigen datacenter

Cloud is tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om digitale transformatie. De flexibiliteit van cloudservices en self-support via de portals om de verschillende cloudbased services te gebruiken zijn nagenoeg onmisbaar. De integratie van het eigen datacenter met de public cloud is onderdeel van de digitale transformatie, hierin biedt Dell EMC een aantal mogelijkheden. Het bouwen van je eigen cloud op locatie kan bijvoorbeeld met Elastic Cloud Storage (ECS), maar waarom haal je de cloud (het public cloud-model) niet gewoon naar je toe? Met de Dell EMC Cloud for Azure Stack haal je alle voordelen van de cloud naar je eigen datacenter toe.

6. Security en de cloud

Als we aan cloud denken, komt ook altijd het woord security naar boven; is mijn data wel veilig in de cloud? Met de nieuwe Data Protection Appliance zorgt Dell EMC ervoor dat data veilig, gebackupt en beschermd is tegen rampen en storingen. De koppeling naar de cloud zorgt voor een grote opslagcapaciteit van meer dan 150 PB. Bestaande compressietechnieken bieden een hoge graad van deduplicatie (gemiddelde deduplicatieratio is 55:1) van zowel interne data als data in de cloud.

De punten die ik hier genoemd heb zijn er slechts enkele van de honderden mooie ontwikkelingen die de digitale transformatie stimuleren. Ik zou zeggen, ga eens een keer mee naar Dell EMC World en zie zelf hoe het Dell EMC-portfolio in zijn compleetheid jou kan helpen om de digitale transformatie te realiseren.

Geïnteresseerd?

Duncan van Wijk
Neem contact op met onze specialist Duncan van Wijk

Duncan van Wijk is Datacenter Consultant bij Telindus. Na jaren als trainer gewerkt te hebben op het gebied van data storage en backup is Duncan inmiddels al een flinke tijd werkzaam als consultant. Zijn technisch inhoudelijke kennis stelt hem in staat om problemen snel te herkennen en met een oplossing te komen, zonder daarbij het overall-plaatje uit het oog te verliezen. Duncan is klantgericht en denkt niet vanuit één antwoord, maar combineert liever meerdere antwoorden om tot de optimale oplossing te komen. Daarbij kijkt hij het liefst over grenzen heen. Misschien komt dit wel voort uit zijn liefde voor muziek, concerten en festivals. Hierin is zijn smaak namelijk ook grensoverschrijdend.

geen reacties
Plaats een reactie