Wet Meldplicht Datalekken: waarom u nú actie moet ondernemen

1 december 2019

Maar liefst 80 procent van alle bedrijven is slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Het aantal beveiligingsincidenten steeg het afgelopen jaar met 38 procent.

Zeven maanden na de invoering van de Wet Meldplicht Datalekken is er nog maar bar weinig veranderd. Er treden nog altijd datalekken op, er worden nog altijd phishing-mails verzonden en er worden nog altijd bedrijven gehacked. En dat terwijl een datalek voor organisaties kan resulteren in een boete ter hoogte van 810.000 euro of tien procent van de jaaromzet. Met de Europese Privacywetgeving (AVG) die in 2018 van kracht gaat kan dit zelfs oplopen tot 20.000.000 euro. Bescherming tegen datalekken, cybercriminaliteit en/of imagoschade houdt niet op met detectie- en verdedigingsmechanismen aan de netwerkrand. Een robuuste beveiligingsstrategie kan niet zonder encryptie van de gegevensoverdracht.

Wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om de kans op datalekken tot een minimum te beperken? Wacht niet af en neem contact op met Telindus om hierover bijgepraat te worden.

Bel mij terug

Infographics


Tom Engels

Meer weten?

Neem contact op met onze Connectivity Specialist Tom Engels.


Whitepaper