Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

Trend Watch – Binnen een half uur naar een 99% beveiligde omgeving

16 maart 2017

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt zich dan ook niet meer inschrijven. Houd onze website in de gaten voor diverse evenementen of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste evenementen.

De aanvaller vandaag de dag beschikt over een groot bereik aan aanvals devices die gaan van een IOT device tot aan werkplekken. Op deze dag wordt u meegenomen in het landschap van Botnets, Ransomware en andere digitale dreigingen. Ransomware is big business, het verdienmodel is zo goed dat we er ook niet 123 meer van af zullen komen. De aanvaller ziet binnen een hele kort tijd zijn investering heel veel geld opleveren.

In deze Trend Watch praten wij u bij hoe gemakkelijk ook u last kunt krijgen van cybercrime en zal Zerocopter u laten zien hoe uw security bekeken wordt vanuit een hackersoogpunt. Verder vertellen we wat de mogelijkheden zijn om uzelf hier tegen te beschermen.

Het programma

Sessie 1 – De anatomie van een cyberaanval
De wereld is op dit moment voorzien van meer dan 15 miljard devices die aangesloten zijn op het internet, van auto’s en lichtpunten. De ‘normaal’ aangesloten devices, zoals de gebruikelijke telefoons en laptops, zijn veelal beveiligd via toegangscontrole, firewalls en virusdetectie. Dit geeft ons snel een veilig gevoel. De ‘nieuwere’ devices zijn echter niet zo makkelijk te beveiligen op onze netwerken.

In mijn sessie bespreek ik deze netwerken en laat ik zien waar aan gedacht moet worden om dit veiliger te maken.

Door Ron Hehemann – Security Consultant Telindus

Lunch

Sessie 2 Hackers! Do we hug or do we shoot? 
In deze interactieve en humoristische sessie start ik met het delen van mijn definitie van security. Daarna deel ik wat de definitie van security is volgens hackers. Ik bespreek hoe zij denken, werken en hoe ze toch best vaak bereid zijn om te helpen, in plaats van alleen te slopen. Ik ga in op malware en crypto lockers, bug bounties en responsible disclosure. Daarbij laat ik successen en epic fails in het LAN, het internet en rondom IoT de revue passeren. Tot slot berekenen we hoe makkelijk het moet zijn om de online wereld veiliger te krijgen. Voor de oplettende toehoorders zijn er zelfs hacker-prijzen te winnen!

Door Edwin van Andel, Ethical Hacker en Chief evangelist bij Zerocopter 

Zerocopter bestaat uit een team van hackers, software engineers en designers. Samen proberen ze de wereld een beetje beter te beveiligen. 

Sessie 3 – Een beveiligde omgeving binnen aan half uur
Ransomware vormt een steeds groter probleem voor diverse bedrijven en instellingen. Het bestrijden is lastig, omdat ransomware steeds van gedaante wisselt en dus in diverse verschijningsvormen opduikt. Traditionele beveiligingsmethoden worden door de makers van ransomware steeds vakkundiger omzeild. In deze sessie deel ik een methode om ransomware te bestrijden die zich richt op het gehele aanvalscontinuüm: voordat een machine besmet is geraakt, indiende besmetting reeds heeft plaatsgevonden en nadat de besmetting actief is geworden.

Door Jan van der Graaf, pre-sales Consultant Networking & Security bij Telindus

Wij nodigen u van harte uit deze Trend Watch kostenloos bij te wonen op donderdag 16 maart bij Telindus in Utrecht. De eerste sessie zal om 11.00 starten en om uiterlijk 15.00 zal de dag worden afgesloten.

Registreer je snel, er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.