Telindus behaalt tevredenheidsscore van 8.0 in Giarte Outsourcing Performance 2018

19 jul 2018

Volgens de jaarlijkse Outsourcing Performance van marktanalist Giarte Research scoort Telindus een gemiddelde tevredenheidsscore van 8.0 onder zijn klanten. Daarnaast wordt de dienstverlening van Telindus door respondenten van de benchmark beoordeeld met een Trust Score van 77. Wat eruit springt is de kwaliteit van de interacties die klanten met Telindus als serviceprovider ervaren: de communicatie wordt met een score van 80 beoordeeld. Daarnaast scoort Telindus hoog op de aspecten betrouwbaarheid (79) en bekwaamheid (79) van de IT-dienstverlening.

Aanbevolen outsourcingpartner

Bovendien blijkt uit het onderzoek dat 73 procent van de ondervraagden Telindus aanbeveelt als outsourcingpartner. De Outsourcing Performance 2018 maakt daarbij onderscheid tussen ‘fans’ en zogenaamde ‘superfans’. Van de ondervraagde klanten van Telindus classificeert Giarte 20 procent als superfan van Telindus.

“Wij zijn heel trots op het resultaat waarmee Telindus binnenkomt in de Outsourcing Performance van Giarte. Het uitbesteden van IT zorgt voor een verhoogde focus op de business en creëert ruimte voor innovatie. Een goede samenwerking met de klant is daarbij cruciaal en daar zetten wij volledig op in. Als partner in IT willen wij onze klanten optimaal ondersteunen in hun digitale transformatie. Het is mooi om te zien hoe dit gewaardeerd wordt door onze klanten in een vooraanstaand benchmark als deze”, aldus Geert Degezelle, Managing Director van Telindus Nederland.

Over Giarte Outsourcing Performance

Telindus doet dit jaar voor het eerst mee aan de Giarte Outsourcing Performance. Het is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Het thema van dit jaar is purpose en gaat in op de zingeving van het uitbesteden van IT. Sinds 2002 legt Giarte via deze monitor ervaringen vast over de IT-diensten die geleverd worden aan meer dan 600 bedrijven en overheidsinstellingen. Telindus maakt deel uit van de onderzoekscategorie waarin de prestaties van 40 grote IT-dienstverleners werden onderzocht onder 16 mid-sized organisaties. Meer informatie over het complete onderzoek is beschikbaar op de site van Giarte.

Meer weten over Telindus Managed Services?

Bekijk onze managed services-pagina en ontdek wat wij uw organisatie kunnen betekenen met onze IT-dienstverlening.

Wilt u meer weten over de Giarte onderzoeksresultaten? Neem contact op met Herbert Grevengoed.