Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

Proximus neemt Davinsi Labs over en versterkt aldus zijn positie op de groeiende markt van de cyber security

5 mei 2017
  • Proximus kondigt de overname aan van Davinsi Labs, een bedrijf dat zich bezighoudt met cyber security.
  • Dit jonge Belgische bedrijf heeft een snelle groei gekend en wordt vandaag beschouwd als marktleider in de Benelux op het vlak van Security Analytics en Vulnerability Management, met een omzet van 3,4 miljoen euro in 2016.
  • Dankzij deze overname zal Proximus zijn portfolio en expertise inzake cyber security voor de bedrijfsmarkt kunnen uitbreiden, alsook zijn groei versnellen op de markt voor cyber security in de Benelux.
  • Davinsi Labs past perfect in de ambitie van Proximus om een leverancier van digitale diensten te worden, met de klemtoon op vernieuwende en relevante technologieën

Cyber security, een cruciaal domein voor Proximus

Vanuit zijn bestaande sterke positie op de Benelux-markt voor cyber security zal de overname van Davinsi Labs Proximus een 360°-portfolio inzake cyber security opleveren, met inbegrip van preventie en detectie van cyberaanvallen, maar ook voorspelling van en reactie op inbreuken. Door de komst van de regelgeving betreffende cyber security (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zullen detectie en voorspelling van inbreuken – de belangrijkste expertisedomeinen van Davinsi Labs – nog aan belang winnen.

De overname van Davinsi Labs sluit aan bij de Fit for Growth-strategie van Proximus en zijn ambitie om te investeren in essentiële strategische domeinen om een leverancier van digitale diensten te worden. Naast Internet of Things en Data Analytics blijft cyber security een domein waarin Proximus zijn ontwikkelingen wil versnellen, vooral voor de bedrijfsmarkt.

 

Dominique Leroy, Gedelegeerd Bestuurder Proximus:
”Ik ben opgetogen over de overname van Davinsi Labs, een zeer dynamisch en veelbelovend Belgisch bedrijf, met een sterk team van experts inzake cyber security. Davinsi Labs zal ons bedrijf enorm veel toegevoegde waarde bieden en samen zullen we het meest complete cyber security-aanbod op de Belgische markt hebben. Dankzij Davinsi Labs zullen we onze capaciteit om incidenten te detecteren en te voorspellen nog kunnen verbeteren. Zo zullen we onze klanten volledige ‘Security Operations as a Service’ kunnen aanbieden.”

Twee sterk complementaire portfolio’s

Davinsi Labs, gevestigd in Antwerpen en ook actief in Nederland en Luxemburg, telt reeds meer dan twintig hoogopgeleide veiligheidsexperts en heeft als belangrijkste klanten verschillende grote banken en Europese nationale en lokale overheidsorganisaties. Davinsi Labs wordt beschouwd als marktleider op het vlak van Security Analytics en Vulnerability Management en heeft het hoogste partnerschapsniveau bereikt met Rapid7 en Splunk, die beide door Gartner worden erkend als toonaangevende leveranciers op de beveiligingsmarkt. Onlangs nog ontving Davinsi Labs de award ‘Rapid7 EMEA Channel Partner’ voor het jaar 2016.

Davinsi Labs blijft onder leiding staan van zijn huidig management team, dat aan boord blijft om de groeistrategie van het bedrijf uit te voeren. Het bedrijf zal een afzonderlijke entiteit blijven, met zijn eigen merk en zijn bestaande hoofdzetel in Antwerpen. Als een afzonderlijke eenheid zal Davinsi Labs zijn nauwe commerciële en technische samenwerking met Proximus en Telindus aanwenden om zijn leiderspositie op de markt en zijn security intelligence expertiseuit te breiden.

Bob Ruts, stichter en CTO, Davinsi Labs:
“We zijn heel blij om deel uit te maken van de Proximus Groep. Het overeengekomen samenwerkingsmodel voegt onze unieke troeven samen, met behoud van ons oorspronkelijk DNA dat essentieel is voor ons succes. Het is een win-win: het huwelijk tussen onze expertise en de managed security services en marktaanwezigheid van Proximus zal leiden tot sterkere en meer complete oplossingen voor onze klanten.”

De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.