Proximus kondigt overname van Codit aan

12 jul 2018

Vandaag kondigt Proximus de overname aan van Codit, specialist in IT-integratie en het verbinden van bedrijfsapplicaties via integratie, API’s, Azure-oplossingen en Internet of Things. Codit is actief in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Portugal en Malta. Voor Telindus Nederland is dit een belangrijke stap na de overname van Umbrio en ION-IP eerder dit jaar.

Geert Degezelle, managing director van Telindus, over de overname: “Dankzij deze overname kunnen wij klanten nog beter begeleiden bij hun innovatieve transformatietrajecten. De expertise van Codit op het gebied van applicatie-integratie sluit perfect aan bij onze end-to-end infrastructuurkennis en -dienstverlening. Daarnaast zien we in de praktijk dat steeds meer klanten gebruikmaken van Microsoft Azure. Codit maakt gebruik van diverse Microsoft-technologieën, waaronder innovatieve cloud-based oplossingen en het Microsoft Azure-based IoT Framework. Met deze overname voegen we dus ook belangrijke software skills toe aan onze groep en relevante kennis op het gebied van IoT. Met het kantoor van Codit in Nederland op een steenworp afstand van Telindus, kijk ik uit naar een geweldige samenwerking!”

Versnellen naar digitale en datagestuurde bedrijfsmodellen via integratie

Professionele klanten ondersteunen op hun digitale transformatietraject, dat is de hoeksteen van de strategie van Proximus. Om succes te boeken en het verschil te kunnen maken in het uiterst concurrentiële en steeds digitaler wordende landschap van vandaag, hebben bedrijven nood aan de efficiënte en innovatieve integratie van mensen, dingen, gegevens en applicaties. Alleen zo kunnen ze hun bedrijfsprocessen automatiseren en de transformatie realiseren naar nieuwe digitale en datagestuurde bedrijfsmodellen.

Codit levert zowel essentiële diensten voor bedrijfsintegratie en softwareoplossingen gebaseerd op een brede verscheidenheid van Microsoft-technologieën als een uitgebreide portfolio van beheerde diensten. Dankzij de integratie van verschillende bedrijfsapplicaties maakt Codit een betere samenwerking mogelijk tussen businessunits en teams, en vergemakkelijkt het de interactie met uiteenlopende businesspartners, zoals klanten, leveranciers, verdelers, logistieke partners en overheidsinstanties. De API-gestuurde en op de cloud gebaseerde benadering van Codit biedt bedrijven inzicht in hun gegevens en zorgt ervoor dat ze hun productielijnen of bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en de toenemende mogelijkheden die het Internet of Things biedt, kunnen benutten.

Een waardevolle aanvulling op de superieure connectiviteits- en IT-infrastructuuroplossingen van Proximus.

De overname van Codit past in de Fit for Growth-strategie van Proximus en zijn ambitie om te investeren in essentiële strategische domeinen om een leverancier van digitale diensten voor zijn bedrijfsklanten te worden. De vaardigheden en diensten van Codit in het domein van de integratie van applicaties vormen de perfecte aanvulling op de expertise van Proximus inzake IT-infrastructuur en effenen de weg voor een verdere uitbreiding van het partnerschap tussen Proximus en Microsoft, een van de grootste technologieleiders wereldwijd.

Dominique Leroy, Gedelegeerd Bestuurder van Proximus: ‘De overname van Codit voedt ons streven om de partner bij uitstek te worden om ondernemingen te begeleiden bij hun digitale transformatie. We hebben slimme en veilige IT-infrastructuuractiviteiten ontwikkeld bovenop ons uitstekend connectiviteitsaanbod voor ondernemingen. De vaardigheden van Codit op het vlak van applicatie-integratie zijn daarbij zeer waardevol. Deze overname is ook een belangrijke stap voorwaarts voor de bloei van de Internet of Things-economie.  We bouwen hiermee een krachtig ICT-ecosysteem, dat volledig aansluit bij ons streven om de digitale transformatie van onze klanten mogelijk te maken.’

Codit, een snelgroeiend bedrijf dat de mogelijkheden van globalisering grijpt

Codit is in 2000 begonnen als Microsoft BizTalk Server-specialist, maar is intussen zo sterk gegroeid dat het een leider is geworden op het vlak van de integratie van bedrijfsapplicaties, API-beheer, Microsoft Azure en het Internet of Things, met een omzet van om en bij de 20 miljoen EUR, voor het fiscaal jaar 2017. Codit is vandaag een van Microsofts belangrijkste Europese partners voor integratie- en cloudoplossingen en stelt 160 hoogopgeleide personeelsleden te werk in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Malta.

Codit heeft zijn zetel in Gent en zal onder de leiding blijven van het huidige directieteam, dat aan boord zal blijven om de groeistrategie van het bedrijf verder uit te voeren. Codit zal zijn nauwe commerciële en technische samenwerking met Proximus en de Telindus-filialen gebruiken om zijn positie op de markt verder te versterken.

Stijn Degrieck, gedelegeerd bestuurder van Codit: ‘Deze overname is een fantastische kans voor Codit, onze medewerkers en klanten. De combinatie van onze expertise inzake bedrijfs- en applicatie-integratie enerzijds en de IT- en connectiviteitsinfrastructuur en ruime marktaanwezigheid van Proximus anderzijds zal ons helpen bij ons streven om alles te verbinden. Samen zullen we bedrijfsprocessen echt automatiseren en end-to-end beheerde, IOT- en datagestuurde diensten leveren.’

De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Over Proximus

De Proximus Groep is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf dat actief is op de Belgische en internationale markt voor residentiële klanten, bedrijven en overheidsinstellingen.  Proximus wil een leverancier van digitale diensten worden, die alle personen en alle dingen connecteert zodat mensen beter leven en slimmer werken. Via zijn performante geïntegreerde vaste en mobiele netwerken biedt Proximus overal en altijd toegang tot digitale diensten en gebruiksvriendelijke oplossingen, en tot een brede waaier van multimedia-inhoud. Proximus vormt technologieën zoals Internet of Things (IoT), Big Data, Cloud en Security om tot oplossingen met een positieve impact op mens en maatschappij. Met zijn 13.391 medewerkers, die zich allemaal inzetten om een superieure klantenervaring te bieden, realiseerde de Groep eind 2017 een onderliggende groepsomzet van 5778 miljoen EUR.

Proximus (Euronext Brussel: PROX) is ook in Luxemburg actief via zijn filialen Telindus Luxembourg en Tango, en in Nederland via Telindus Netherlands. BICS is een toonaangevende enabler van internationale communicatie, een van de belangrijkste wereldwijde spraakcarriers en de grootste aanbieder van mobiele datadiensten wereldwijd.

Over Codit

ICT-dienstenleverancier Codit is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties en levert consultancy-, technologie- en beheerde diensten. Als integratiespecialist is Codit ook actief in API-beheer, op de cloud gebaseerde oplossingen op Microsoft Azure en het Internet of Things. Codit werd in 2000 opgericht en is een Microsoft-partner. Het bedrijf telt meer dan 160 medewerkers in België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Malta. In 2017 genereerde het bedrijf een omzet van 20 miljoen EUR.