Juristen De Brauw Blackstone Westbroek verhogen beschikbaarheid met tBlocks Virtualized Data Center

Uitdaging

– Minimale downtime
– Eenvoudige uitwijkprocedure
– Beperkte ruimte

Oplossing

Het tBlocks Virtualized Data Center concept: VMware, Cisco Unified Computing, EMC, Volledige redundantie Avamar Backup

Probleem

Beschikbaarheid van ICT-systemen en de groei van data

Resultaat

Een energiezuinige, betrouwbare omgeving met hoge beschikbaarheid, capaciteit en performance

Case
De Brauw Blackstone Westbroek – met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, New York, Peking en Singapore – is één van de grootste en meest gerenommeerde advocatenkantoren van ons land. Door de afhankelijkheid van data is uitval van het netwerk een grote ramp. Om de beschikbaarheid van het netwerk te verhogen, ging het bedrijf op zoek naar een nieuwe computing, storage- en netwerkomgeving. De keus viel op het door Telindus voorgestelde tBlocks Virtualized Data Center concept.

Een incident uit het verleden drukte De Brauw met zijn neus op de feiten: het bedrijf kan geen minuut zonder ICT. Toen de support op de oude hardware ten einde liep, ging het advocatenkantoor op zoek naar een nieuwe netwerk- en storage-omgeving. Er werden gesprekken gevoerd met meerdere leveranciers, maar de keuze viel op Telindus. “Telindus viel op door hun heldere migratieplan. Dat was goed uitgewerkt en gaf ons de garantie dat onze juristen tijdens de implementatie 24×7 konden doorwerken. Bovendien kwam het tegemoet aan onze krappe deadline”, zegt hoofd ICT & Facilities Jeroen Winkel.

Flexibele bouwstenen
De Brauw had vier belangrijke eisen aan de nieuwe computing, netwerk- en storage-omgeving. Ten eerste moest de beschikbaarheid hoog zijn. “De primaire ICT-systemen moeten bij een calamiteit binnen een kwartier hersteld zijn”, stelt Winkel. Dat betekent dat er een uitwijklocatie moet zijn die het kan overnemen als zich een probleem in het datacenter voordoet. De tweede eis was een eenvoudige uitwijkprocedure. “Het gebeurt gelukkig niet vaak dat het datacenter uitvalt, maar wanneer dat gebeurt, is dat voor onze ICT-medewerkers een stresssituatie. Het is niet wenselijk dat zij dan ook nog eens allerlei ingewikkelde procedures moeten doorlopen. Het technische werk moet zoveel mogelijk worden geautomatiseerd, zodat onze ICT’ers zich kunnen beperken tot het nemen van beslissingen.” De Brauw voorziet groei van de hoeveelheid data in het bedrijf, dus de derde eis was dat de gekozen oplossing schaalbaar is. Tot slot moest de hardware zo min mogelijk ruimte en energie gebruiken. Winkel: “Ons datacenter is relatief klein, we kunnen niet onbeperkt servers bijplaatsen. Dat willen we ook niet, want we hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.”

referentie brauw
Het tBlocks Virtualized Data Center concept – in het geval van De Brauw gebaseerd op VMware, Cisco Unified Computing en EMC Storage – komt aan alle vier de eisen ruimschoots tegemoet. De oplossing bestaat uit volledig disaster tolerante bouwblokken die op basis van ruime kennis en ervaring worden ingericht op de bedrijfsbehoefte. Door de wendbaarheid en schaalbaarheid van het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid en functionaliteit worden toegevoegd. Omdat de processen vanuit meerdere datacenters worden ondersteund, beschikt De Brauw over bijzonder hoge beschikbaarheid, capaciteit en performance. Daarnaast is het tBlocks concept zuiniger, efficiënter, betrouwbaarder en zorgt het voor een veel hogere gebruikerstevredenheid.

Hoog kennisniveau
Voor backup adviseerde Telindus Avamar. Door de host-based deduplicatietechnologie van Avamar is de backup razendsnel en eenvoudig op afstand neer te zetten, waardoor deze configuratie zich bij uitstek leent voor uitwijkdatacenters of bedrijven die datacenterdiensten uit de cloud willen afnemen. Winkel: “Het door Telindus geadviseerde concept sprak ons aan, maar naast de technologie vinden we ook het kennisniveau van de implementatiepartner belangrijk. Uit de  gesprekken die we met hen voerden, bleek dat het kennisniveau van Telindus zeer hoog is.” Telindus heeft als een van de weinige leveranciers alle certificeringen in huis om een volledig disaster tolerant gevirtualiseerd datacenter te realiseren. “Het bedrijf heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Wij kunnen met deze toekomstgerichte oplossing jaren vooruit”, besluit Winkel.