Blog

ICT-talenten starten werk- leertraject bij Telindus

7 dec 2018

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is voor bedrijven steeds lastiger om talent aan te trekken. Dit komt niet omdat er weinig talent te vinden is in Nederland, want talent is er in dit kleine land genoeg. Nederlanders behoren met hun technologische kennis tot de voorlopers in Europa en daar mogen we trots op zijn. Echter is de vraag naar goede mensen groter dan het aanbod. Uit cijfers van het CBS (april 2018) blijkt dat de helft van de ICT-vacatures door werkgevers wordt beschouwd als moeilijk vervulbaar. In 2015 was dit nog 30 procent, een enorme stijging dus! Daarnaast staan er gemiddeld zeven vacatures open voor één ICT-er. Maar hoe trekken ICT-bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt dan toch talent aan? En hoe zorgen ze er dan voor dat dit talent matcht met de bedrijfscultuur? Bij Telindus zijn we de samenwerking aangegaan met Stichting IT Cloud Academy en Hogeschool Utrecht.

Manon Krijger door Manon Krijger

Unieke samenwerking Hogeschool Utrecht, Stichting IT Cloud Academy en Telindus

De snelgroeiende hosting- en cloudindustrie heeft nu en in de toekomst uitdagende banen voor gespecialiseerde IT-professionals. Stichting IT Cloud Academy (ICA) is opgericht om jong talent voor te lichten over deze sector en hen te begeleiden om op hoog niveau te gaan werken. ICA heeft samen met Hogeschool Utrecht (HU) de vierjarige duale HBO-opleiding System Network & Cloud Engineering (SNCE) ontwikkeld. Telindus werd in december 2017 benaderd door ICA om mee te werken aan het programma. Marcel Schilders (voorzitter ICA) zei hierover: “Telindus leek mij een bedrijf dat verder kijkt en wil investeren in excellente IT-medewerkers van de toekomst. En dat bleek ook zo te zijn. Zij geloven in de combinatie van theoretisch en praktijkgericht opleiden op HBO-niveau in combinatie met het leren op de werkvloer.”

Door de samenwerking tussen Telindus, HU en ICA krijgen studenten de mogelijkheid om hun HBO-diploma te behalen en daarnaast werkervaring op te doen met de nodige coaching. Dit is een gouden combinatie, want ze passen de theorie meteen toe in de praktijk. Herbert Grevengoed (Director Service Delivery bij Telindus) over deze samenwerking: “Bij ons staat ontwikkeling voorop, we werken met de nieuwste technologieën en die kennis delen we graag zodat we ervoor zorgen dat de nieuwe generatie ICT-ers klaar is voor de toekomst. Daarnaast is jong talent wendbaar en past zich makkelijk aan de bedrijfscultuur aan, dit stimuleren we door extra begeleiding op soft skills.”

In september mochten wij Guus en Michael verwelkomen als onze eerste student-collega’s en zij zijn nu ruim drie maanden bij ons werkzaam als Junior Engineers. Wij stellen deze twee ICT-talenten graag aan je voor.

Wie zijn jullie?

Guus: “Ik ben 23 jaar en ik woon in ’s Gravenmoer, een klein dorpje in Noord-Brabant. Ik werk nu bij Telindus en volg de HBO-opleiding SNCE. Hiervoor volgde ik een MBO-4 opleiding Systeembeheer. In mijn privéleven ben ik erg fan van videogames en bordspellen met mijn vrienden.”

Michael: “Doordeweeks hou ik me vooral bezig met mijn studie en sport. In het weekend ben ik vaak met vrienden waarmee ik gezellig ga stappen. Verder ga ik regelmatig hardlopen of mountainbiken en luister veel muziek. Uitdagingen maken mij enthousiast en motiveren mij om het beste uit mijzelf te halen.”

Waarom ICT?

Guus: “ICT zat er bij mij altijd al wel in. Mijn vader is altijd werkzaam geweest in de ICT. Ik werd vaak betrokken bij wat hij deed en vond de techniek erg interessant. Ik kom dus mijn hele leven al in aanraking met ICT en het gaat mij goed af.”

Michael: “Van jongs af aan was ik al erg geïnteresseerd in computers. Al snel was ik de whizzkid van de familie die iedereen voorzag van de nieuwste Windows-software.”

Waarom Telindus?

Guus: “De variatie in aanbod wat betreft de leerkansen en werkzaamheden bij Telindus is de belangrijkste factor geweest in mijn keuze. Bij de sollicitatie kwam naar voren dat ze enorm inzetten op Automation & Orchestration en dit is iets wat ik bij andere bedrijven niet zag.”

Michael: “Ik denk dat Telindus uitermate geschikt is om mij te voorzien van de juiste kennis en ervaring waarmee ik mijzelf naar een hoger niveau kan werken. Daarnaast krijg ik de kans om te mogen werken met de nieuwste technologieën voor waanzinnige klanten!”

Wat maakt de combinatie leren en werken zo waardevol?

Guus: “Kennis vergaar ik het makkelijkst als ik ergens mee bezig ben en kan zien wat er gebeurt. Fouten en de consequenties meteen kunnen onderzoeken en oplossen in plaats van alleen het leren van theorie. Het is dan ook de bedoeling dat we de theorie van school op het werk in praktijk brengen. Daarnaast wilde ik graag na al die jaren studeren eens wat verdienen.”

Michael: “Op de werkvloer vind ik meer uitdaging dan op school. Dagelijks word je geconfronteerd met nieuwe obstakels die je leert te overwinnen. Overal is een oplossing voor en school biedt mij de gelegenheid om kennis te perfectioneren.”

Wat voor werkzaamheden heb je tot nu toe opgepakt?

Guus: “Dit begon de eerste weken relatief simpel. Ik hielp met het downgraden van firmware op switches voor een groot project en ondersteunde andere engineers. Maar nu is het de bedoeling dat we mee gaan werken met engineers op lang lopende projecten om zo meer te leren.”

Michael: “Sinds kort ben ik gekoppeld aan een Devops Engineer waardoor ik nu betrokken ben bij een project voor een grote internationale klant. Hiervoor is het van belang dat ik kennis op doe van nieuwe technologieën zoals Cisco NSO, zodat ik hierbij kan ondersteunen waar nodig.”

Wat vind je het allerleukste?

Guus: “Mijn interesse is erg breed en ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Ik heb wel het meeste interesse in Networking en ik vind Automation & Orchestration erg interessant.”

Michael: “Er zijn talloze redenen waarom ik ‘s ochtends met veel plezier naar werk kom. Maar de belangrijkste reden is de klik met collega’s. Er werken onwijs leuke en interessante mensen bij Telindus, dit alles maakt de werkomgeving erg aangenaam en plezierig.”

Hoe helpt Telindus jullie op weg?

Guus: “Telindus zorgt voor een goede leeromgeving! Engineers nemen ons mee on-site waar we hen helpen. We krijgen ook tijd om voor school te werken. Het beste voorbeeld is één van de projecten van deze periode. Hierbij moesten we een uitwerking maken van het McKinsey’s 7S-model, we kregen tijd en hulp van Telindus om dit uit te werken.”

Michael: “Telindus biedt mij de nodige handvatten, zowel voor school als haar eigen projecten.
Ze laten mij lekker dobberen maar zeker niet verdrinken. Daarnaast worden er gezellige, maar vooral ook leerzame activiteiten georganiseerd zoals een training over de bedrijfscultuur.”

Hoe ziet je toekomst eruit?

Guus: “Mits ik mijn studiepunten haal werk ik de komende vier jaar bij Telindus. Het eerste jaar zal grotendeels oriënteren zijn. Voor iedereen is deze manier van leren en werken nieuw. Daarna gaan we steeds meer doen met de engineers. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik na de opleiding bij Telindus blijf werken.”

Michael: “Ik heb als doel mijzelf omhoog te werken tot een expert op het gebied waarin ik het meest geïnteresseerd ben, voor een mooi bedrijf en een leuk salaris. Hoe mijn toekomst eruit ziet is een vraag die ik altijd het liefst onbeantwoord laat. Ik ben allang blij dat ik tot nu toe altijd geweten heb welke richting ik op wil. De nieuwe indrukken die ik op doe in Utrecht en bij Telindus maken het ook niet makkelijker. Ik maak voor het eerst kennis met functies waarvan ik voorheen wel dacht te weten wat ze zo ongeveer inhielden. Kortom, ik word flink geprikkeld en heb veel eyeopeners. Wellicht switch ik ooit nog van beroep.”

Wil je meer weten over deze samenwerking of wil je je aanmelden voor dit leerzame traject? Neem dan contact op met Manon Krijger (Recruiter).

Geïnteresseerd?

Manon Krijger
Neem contact op met onze Human resources- specialist Manon Krijger

Manon Krijger is sinds mei 2017 in dienst bij Telindus. Ze is werkzaam als Corporate Recruiter op de afdeling HR. In deze functie is zij verantwoordelijk voor werving & selectie, employer branding en talentmanagement. Het doel is Telindus als werkgever nog beter op de kaart zetten, talent aantrekken en huidig talent behouden en ontwikkelen. Manon heeft ruime ervaring als Recruiter in de ICT branche en ziet het als haar uitdaging om de juiste mensen voor de juiste functie te werven waarbij de motivatie en mindset van de kandidaat de belangrijkste drijfveren zijn. Haar credo is dan ook hire character, train skill!

geen reacties
Plaats een reactie