Blog

Managed Services

De beste IT-infrastructuren: mensen maken het verschil

30 dec 2018

Slechte technologieën bestaan. Een Toyota bijvoorbeeld is technisch inferieur en slechter dan een nieuwe Mercedes. En Microsoft Edge is qua gebruiksgemak en privacy slechter dan Mozilla Firefox (bron: Consumentenbond, 2018). Goede technologieën bestaan dus ook. Maar zelfs de beste technologieën en, specifieker, IT-infrastructuren onderscheiden zich nauwelijks van slechte, wanneer ze niet adequaat worden gebruikt en beheerd. En dat is nog steeds mensenwerk.

Frank Teegelbeckers door Frank Teegelbeckers

Deze toenemende complexiteit en invloed op bedrijfscontinuïteit vragen om oplossingen, niet van machines, maar van mensen. Sommige oplossingen zijn goed, andere beter en weer andere het beste. Deze blog presenteert ze alle drie in een notendop.

Eigen vervoer is goed

Heeft u goede technologie en mensen, hoogopgeleide en ervaren technici, dan doet u er goed aan data zelf in beheer te houden, in uw eigen private cloud. Wanneer u data vergelijkt met vervoer, gaat er toch ook niets boven een eigen auto?

OV is beter

Toch wel. Publiek transport ofwel OV is beter wanneer het gaat om grote aantallen en lange afstanden. Een hogesnelheidstrein bijvoorbeeld brengt meer mensen met meer comfort en in minder tijd naar Parijs, dan eigen vervoer. Zo biedt de public cloud in de wereld van IT ook meer ruimte voor data, ontzorging en tijdsbesparing, dan private cloud. Er zijn praktisch geen fysieke grenzen aan de hoeveelheid data die u er veilig in kunt bewaren en uithalen. Ook belangrijke data, zoals financiële gegevens voor maandelijkse salarisverwerking.

Verder biedt de public cloud meer comfort door ontzorging en tijdsbesparing. Ontzorging, want de meeste verstoringen in bedrijven worden veroorzaakt door onvoorziene complicaties tijdens geplande werkzaamheden in lokale datacenters ofwel private clouds. Naarmate u meer data in de public dan private cloud heeft, zijn RTO en RPO voor uw bedrijf minder aan de orde. En het levert ook tijdsbesparing op, omdat u geen maintenance window of downtime meer hoeft in te plannen voor onderhouds- of herstelwerkzaamheden.

Auto met chauffeur

Het beste is uiteraard een auto met chauffeur. Dit vereist in tegenstelling tot eigen vervoer namelijk geen rijvaardigheid van u. En het biedt minstens zoveel comfort als OV, en zeker meer autonomie dan treinreizigers genieten. U hoeft weinig meer te doen dan aangeven wanneer u van waar naar waar wilt gaan, en eventueel via welke route. In de wereld van IT biedt Managed Services dezelfde voordelen.

Naarmate u data management en systeembeheer meer uitbesteedt, is daarvoor minder technische expertise vereist binnen uw bedrijf. Het ene kost geld, het andere bespaart. Uw break-even point slaat gemakkelijk om in een win-win situatie voor u en uw service provider, wanneer zijn expertise, naast kosten voor certificering van uw eigen personeel, ook nog eens het aantal verstoringen, dure downtime en herstelwerkzaamheden in uw bedrijf reduceert.

Er is helaas veel kaf tussen het koren bij aanbieders van Managed Services. Niettemin prijzen ze zichzelf zonder uitzondering hoog aan in allerlei publicaties. Het is een beetje als de slager die zijn eigen vlees keurt, niet echt geloofwaardig. De markt zelf is betrouwbaarder. Kiest u voor ontzorging door Managed Services, dan kunt u die dus het beste afnemen bij een provider met in de markt bewezen expertise.

Bij Telindus doen we al jaren beheer voor lokale overheden, regionale ziekenhuizen, hogescholen (petrochemische) industrieën et cetera. De continuïteit van onze Managed Services door de jaren heen bewijst onze expertise en de toegevoegde waarde ervan voor onze klanten. Onze Managed Services is maatwerk. Voor sommige afnemers ervan is IT voornamelijk facilitair. Ze willen zelf minimale bemoeienis met IT en maximale ontzorging door Telindus. Wij maken IT en onze dienstverlening voor hen dan ook maximaal transparant door data availability en information security te optimaliseren zonder hen overal bij te betrekken. Voor andere afnemers is IT de spil van het bedrijf. Zij willen zoveel mogelijk aangeven wat, wanneer en hoe IT-taken gedaan moeten worden, om het vervolgens door ons te laten uitvoeren.

Kortom Managed Services van Telindus laat uw autonomie intact, biedt comfort, kosten- en tijdsbesparingen, en maximale ontzorging. Wilt u ook een zorgelozer 2019, gun uzelf dan onze Managed Services en neem gerust vrijblijvend contact op voor een afspraak of meer info.

Geïnteresseerd?

Frank Teegelbeckers
Neem contact op met onze specialist Frank Teegelbeckers

Frank Teegelbeckers is tien jaar Datacenter Engineer bij Telindus Technical Operations. Daarvoor was hij drie jaar werkzaam als Storage Engineer bij NetApp en vijf jaar als Server en Netwerk Engineer bij HP. Frank kenmerkt zich door zijn pragmatische benadering van acute verstoringen en door zijn systematische aanpak van terugkerende technisch-operationele problemen. Hij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in performance optimalisatie, virtualisatie en software defined storage. Frank is geboren en getogen in een Limburgs dorpje, getrouwd met een Moskovita, vader van een puberende dochter, en houdt verder van reizen, tuinieren en barbecueën met vrienden en familie.

geen reacties
Plaats een reactie