Blog

Access Datacenter

Komt een man bij de dokter: een health check van je infrastructuur

Als kleine jongen droomde ik ervan om ooit een marathon te lopen of de Alpe d’Huez op te fietsen. Inmiddels ben ik al wat ouder en vraag ik me af of deze doelen nog wel haalbaar zijn. Om daar antwoord op te krijgen ga ik naar de sportarts. Wat is de huidige staat van mijn gezondheid? Ben ik wel zo gezond als ik me voel? Wat is het doel dat ik wil bereiken en wat is er voor nodig om mijn huidige conditie op het niveau te brengen dat ik dit zonder problemen bereik?

lees meer geen reacties
Datacenter Managed Services Services

Digitale confetti: de toenemende complexiteit van technologie

Lijken investeringen in innovatie soms weinig meer op te leveren dan IT-platforms met steeds meer toeters en bellen? Ervaart u productportfolio’s en aanbestedingsrondes wel eens als alfabetsoep? Voelt u zich af en toe verdwaald in een jungle van services en providers? Kortom, ziet u door de bomen het bos even niet meer? In deze blog komen drie tactieken aan bod om het hoofd te bieden aan toenemende complexiteit en verwevenheid van technologie en business.

lees meer geen reacties
Managed Services

De beste IT-infrastructuren: mensen maken het verschil

Slechte technologieën bestaan. Een Toyota bijvoorbeeld is technisch inferieur en slechter dan een nieuwe Mercedes. En Microsoft Edge is qua gebruiksgemak en privacy slechter dan Mozilla Firefox (bron: Consumentenbond, 2018). Goede technologieën bestaan dus ook. Maar zelfs de beste technologieën en, specifieker, IT-infrastructuren onderscheiden zich nauwelijks van slechte, wanneer ze niet adequaat worden gebruikt en beheerd. En dat is nog steeds mensenwerk.

lees meer geen reacties
Security

Noodzaak van security awareness wordt onderschat

Een e-mail van een Nigeriaanse prins die schrijft dat jij in een testament wordt genoemd en bergen met geld naar je overmaakt als je even wat financiële gegevens doorgeeft. We zijn allemaal bekend met dit soort frauduleuze e-mails en vallen er over het algemeen niet voor. Toch slagen criminelen er met dit soort oplichtingspraktijken nog regelmatig in om mensen miljoenen euro’s afhandig te maken. Zo bleek recent Pathé niet ongevoelig voor een verzoek om geld over te maken.

lees meer 1 reactie

ICT-talenten starten werk- leertraject bij Telindus

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is voor bedrijven steeds lastiger om talent aan te trekken. Dit komt niet omdat er weinig talent te vinden is in Nederland, want talent is er in dit kleine land genoeg. Nederlanders behoren met hun technologische kennis tot de voorlopers in Europa en daar mogen we trots op zijn. Echter is de vraag naar goede mensen groter dan het aanbod. Uit cijfers van het CBS (april 2018) blijkt dat de helft van de ICT-vacatures door werkgevers wordt beschouwd als moeilijk vervulbaar. In 2015 was dit nog 30 procent, een enorme stijging dus! Daarnaast staan er gemiddeld zeven vacatures open voor één ICT-er. Maar hoe trekken ICT-bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt dan toch talent aan? En hoe zorgen ze er dan voor dat dit talent matcht met de bedrijfscultuur? Bij Telindus zijn we de samenwerking aangegaan met Stichting IT Cloud Academy en Hogeschool Utrecht.

lees meer geen reacties
Datacenter Security

Disaster Recovery: wanneer elke seconde telt

Hoge beschikbaarheid en bereikbaarheid zijn tegenwoordig steeds belangrijker. Wanneer de productiviteit ook maar een paar seconden stilstaat, kan dat al disruptief zijn voor een bedrijf. Met de juiste Disaster Recovery (DR)-strategie kan dit voorkomen worden, of in ieder geval geminimaliseerd. Een Disaster Recovery-strategie zal alle niveaus van een bedrijf moeten beschrijven, niet alleen de IT-infrastructuur maar natuurlijk ook het personeel. Vergeet ook zeker niet je plan te testen. Je zult niet de eerste zijn die tegen problemen aanloopt tijdens een echte DR-situatie. In deze blog leg ik uit waar een DR voor dient en de vijf niveaus waar je de DR-strategie ten uitvoer kunt brengen.

lees meer geen reacties

Impact van digitale platformen

Het aantal 'digitaal-enabled' bedrijven groeit vandaag de dag exponentieel. Wereldwijd is een double-digit groei te zien. Bedrijven uit het industriële tijdperk en bijbehorende bestaande businessmodellen staan onder druk van diensten gebaseerd op digitale platformen en verliezen relevantie. Wat is de impact van nieuwe digitale verdienmodellen op uw bedrijfsmodel en hoe kunt u daar het beste op reageren? Hier ga ik het met u over hebben in deze blog.

lees meer geen reacties
Laden...