Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

Blog

Access Connectivity Datacenter Managed Services Orchestration Project Services Security Service Management Services

De optimale klantbeleving zit in de details

Een tijdje terug ging ik op vakantie naar Vietnam. Even weg uit de drukte en genieten van al het moois dat Azië te bieden heeft. Op vakantie neem ik echt de tijd om alles te ervaren. Vanzelfsprekend laat ik mij ook graag in de watten leggen. Ik zit graag met een cocktail in de hand op het strand en eet mijn ontbijt op bed. In Vietnam heb ik de ultieme klantbeleving daadwerkelijk ervaren. Dat kwam niet door een lekker hotelbed of goed gemixte cocktails, maar door kleinere details. In elke branche maken de details het verschil, zo ook in de IT-dienstverlening. Het begon bij het ontbijt.

lees meer geen reacties
Access Connectivity Datacenter Managed Services Orchestration Project Services Security Service Management Services

Disruptie door innovatie

Iedereen heeft het erover, disruptie en innovatie. Maar veelal worden beide termen door elkaar heen gebruikt en is er verwarring over de betekenis en relatie tussen beide termen. In deze blog geef ik duidelijkheid over beide termen, vertel ik over de impact die innovatie en disruptie kunnen hebben en geef ik enkele praktische tips waarmee u uw bedrijf kunt wapenen en voorbereiden op nieuwe tijden.

lees meer geen reacties
Connectivity

PAM4, de heilige graal voor 100G DCI?

Het is alweer twee jaar geleden dat Microsoft met veel bombarie aankondigde dat ze hun datacenters onderling gingen koppelen op 100G met een nieuwe optische modulatietechnologie: PAM4. Nu was PAM4 an sich niet nieuw, maar de toepassing in optische transmissie was dat wel. Het zou de sweet spot moeten zijn tussen OOK (On Off Keying) en Coherente transmissie. Met OOK kun je geen grote afstanden afleggen. Coherente transmissie is erg duur. Hoog tijd om te kijken of PAM4 zijn beloftes waar heeft kunnen maken.

lees meer geen reacties
Access

30 jaar bij Telindus: de veranderingen in datacommunicatie

Het is 18 januari 1988, een spannende dag. Ik start mijn eerste werkdag bij Telindus. Beetje vreemd zo midden in de maand, maar ik had nog wat af te ronden bij mijn vorige werkgever, een klein bedrijfje met vijf man in dienst. Telindus is twee keer zo groot dus ik ken nog niet iedereen. Ik maak even een rondje door de gangen waar de apparatuur tot aan het plafond opgestapeld staat. Modems van Paradyne en Racal Milgo, maar ook van Telindus zelf. Met transportsnelheden tot 9600 Bits per seconde, absolute toppers!

lees meer 11 reacties
Access Orchestration Security Service Management

Het netwerk van de toekomst begint vandaag

Moderne organisaties hebben een netwerk nodig dat business innovatie ondersteunt en voorbereid is op veranderingen in de markt. Met de toenemende cyberdreigingen is ook de veiligheid van een netwerk van toenemend belang. Telindus adviseert organisaties op het gebied van netwerkinfrastructuur en voert implementatie naar wens uit. Sinds juni 2017 is ook The Network.Intuitive. van Cisco opgenomen in het portfolio. Dit netwerkconcept resulteert in de flexibele, wendbare en bovenal innovatieve organisatie die weet te profiteren van de kansen in de dynamische wereld van vandaag. Zonder dat hierbij concessies worden gedaan aan data- en netwerkbeveiliging. Dit innovatieve netwerkconcept kan direct in de praktijk worden gebracht. Tijdens een technische hands-on workshop op 20 maart bij Telindus leren IT- en netwerkbeheerders hoe het netwerk wordt opgebouwd en hoe eenvoudig het is om te implementeren.

lees meer geen reacties
Datacenter Managed Services

Digitale transformatie: waarom, wat en hoe?

Welke technologietrends de toekomst in petto heeft, leren we ieder jaar weer van Gartner en co. Denk aan blockchain, Internet of Things, kunstmatige intelligentie, et cetera. Maar hoe ontwikkelt technologie zich eigenlijk? Zijn er ook nieuwe trends in technologische innovatieprocessen? En welke implicaties heeft dit? In deze blog zal ik bespreken waar de noodzaak voor digitale transformatie vandaan komt en welke rol technologie speelt in deze ontwikkeling. Daarnaast komt aan bod welke gevolgen de transformatie heeft, evenals de manier waarop een digitale transformatie gerealiseerd kan worden. Laten we beginnen bij de ontwikkelingen op technologiegebied.

lees meer geen reacties
Datacenter

What’s in a cloud…or name?

De cloud is een veelbesproken onderwerp en blijft ons bezighouden. Het is ‘the way to go’, de ‘ultieme oplossing voor al uw IT-problemen’ en ‘hét IT-platform van en voor de toekomst’. Ik heb het al eerder aangekaart, cloud zou als middel moeten fungeren en niet als doel! Toch blijft men over ‘de’ cloud praten en alles wordt onder die noemer geschaard, voornamelijk als dat voordelig is voor de boodschapper. Zelfs de oude vertrouwde storage expo is tegenwoordig de Data & Cloud Expo geworden. Lopen we allemaal met ons hoofd in de wolken door de hype die ‘cloud’ heet?

lees meer geen reacties
Managed Services Service Management Services

IT-personeel in tijden van schaarste

De zoekterm ‘IT-er gezocht’ op Google geeft 3,4 miljoen hits. ‘Tekort aan IT personeel’ geeft 2 miljoen hits. Het UWV verwacht zelfs dat het tekort aan IT-ers nog jaren aanhoudt. Betekent dit dat we met zijn allen een probleem hebben? Niet noodzakelijk, maar het vraagt er wel om IT op een andere manier te benaderen. Recentelijk werd door het Computable onderzoek wederom bevestigd dat een IT-specialist eerder gaat werken voor een bedrijf waar IT de primaire business is, dan waar IT ondersteunend is. Dat maakt het voor ‘gewone’ organisaties dus nog moeilijker om de juiste mensen te vinden. Om te voorkomen dat dit innovatie en vooruitgang in de weg staat, is het daarom verstandig om standaard en repetitieve IT-taken uit te besteden.

lees meer geen reacties
Laden...