Blog

Datacenter

Object Storage: niet de volgende file share

In mijn wekelijkse werkzaamheden spendeer ik veel tijd aan het lezen en beantwoorden van Europese aanbestedingen en marktconsultaties. Steeds vaker zie ik vragen over het principe Object Storage voorbij komen. Naast deze vragen komt Object Storage ook steeds vaker voor in de dagelijkse gesprekken met collega’s en klanten. Het valt mij echter op dat men niet lijkt te weten wat het precies is. Vaak wordt Object Storage afgeschilderd als ‘de volgende Windows file share’, maar dat is toch echt te kort door de bocht. Of beter gezegd: het is een foute omschrijving.

lees meer 1 reactie
Security

Security: hoe kom je aan goed opgeleide professionals?

Hoe word je nu een securityprofessional? En in welke discipline? Een vraagstuk waar op dit moment de hele wereld mee worstelt. Gaat de focus uit naar hacking, kwetsbaarheid van de infrastructuur, scada-systemen, bedrijfsprocessen, risk analysis, incident response of mobile devices? Schoolverlaters van mbo, hbo en universiteiten ambiëren een rol in de IT in de breedste zin. Security is echter een vak apart. De benodigde vaardigheden krijg je deels door training, maar learning on the job onder begeleiding van een mentor geeft een versnelling, waardoor de security associate autonoom kan werken.

lees meer 1 reactie
Managed Services

Hoe bereidt u een beheertransitie zorgvuldig voor?

De kwaliteit van uitvragen bij aanbestedingsprojecten blijft mij verbazen. Met name op het gebied van het uitbesteden van beheer. Vaak weten organisaties wel wat ze willen uitbesteden, maar hebben ze er moeite mee het op papier te zetten. Daarnaast merk ik dat niet altijd de juiste personen betrokken worden bij de uitvraag. Dit zorgt regelmatig voor problemen tijdens de transitiefase. In dit blog geef ik een aantal praktische tips om veelvoorkomende problemen in het aanbestedingstraject te voorkomen.

lees meer geen reacties
Access Security

Onbeheerde parallelnetwerken? Liever niet!

Toen ik in februari bezig was met de uitrol van een nieuw netwerk bij een klant, werd ik gevraagd even mee te kijken naar een probleem met het gesloten netwerk voor IP-beveiligingscamera’s. Er verschenen namelijk al een week geen stabiele beelden meer op de schermen in de loge van de portier en dat maakte het beveiligingsbedrijf nerveus. De technici van de cameraleverancier zijn gespecialiseerd in camerabewakingssystemen, maar niet in datanetwerken. Na meerdere pogingen om het netwerk te herstellen, bleven er nog maar weinig mogelijkheden over. De ICT-beheerder van de klant stelde daarom voor om de netwerkspecialist van Telindus, die toevallig in huis was, er even bij te halen.

lees meer geen reacties
Security

Artificial Intelligence: geschikt voor security en IT-infra of juist niet?

De mogelijkheden voor Artificial Intelligence (AI) zijn eindeloos. Voorstanders beloven de wereld en tegenstanders vrezen juist voor het einde van (de vrijheid van) de mens. Recentelijk was ik bij Tech Live! in de Beurs van Berlage om daar te horen hoe verschillende bedrijven AI inzetten in de praktijk. Tijdens het luisteren merk ik op dat alles lijkt te kunnen, maar tussen de regels door wordt echter duidelijk dat AI slechts voor heel specifiek doeleinden kan worden ingezet. Graag leg ik uit hoe dat komt.

lees meer geen reacties
Datacenter

Cisco Live Orlando 2018 in vogelvlucht

Onlangs was ik in het Orange County Congress Center in Orlando: een enorm complex omringd door talloze hotels in een uithoek van Orlando. Deze locatie van Cisco Live biedt ruimte aan de bijna 30.000 bezoekers die dit jaarlijkse event bezoeken. Binnen dit gebouw is de World of Solutions opgebouwd. Hier staan de talloze stands van netwerkgerelateerde leveranciers die hier de laatste ontwikkelingen presenteren. In deze blog vertel ik wat mij deze week zoal opviel.

lees meer geen reacties
Datacenter

Dell Technologies World 2018. Make it real!

Van 30 april tot 3 mei vond in Las Vegas Dell Technologies World (DTW) plaats. Ook dit jaar mocht ik mij weer scharen tussen de ongeveer 70 Nederlanders die naar Las Vegas afreisden. Het thema dit jaar was met ‘Make it real’ niet veel anders dan het thema van afgelopen jaar, ‘Realize’. Met andere woorden; we hebben de afgelopen jaren genoeg kunnen nadenken over hoe we onze IT gaan veranderen. Nu is de tijd om het waar te maken. In deze blog de drie dingen die mij het meest aanspraken op Dell Technologies World 2018.

lees meer geen reacties
Connectivity Datacenter

Hoe maak jij verbinding met de cloud?

De cloud is voor veel mensen een uitkomst. Je kunt heel snel nieuwe dingen testen zonder daar nieuwe hardware voor aan te schaffen en je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Het is bovendien ontzettend flexibel, je kunt heel eenvoudig op- en afschalen. Als je het niet meer nodig hebt zet je het uit en betaal je er ook niet meer voor. Het gebruik van de cloud stelt ook nieuwe eisen aan je WAN-verbinding, maar dat wordt vaak vergeten.

lees meer geen reacties
Connectivity Security

De AVG is live! Zijn uw WAN-verbindingen voldoende beveiligd? Download onze whitepaper!

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR - General Data Protection Regulation) doen organisaties er alles aan om hun interne datahuishouding compliant te maken en te houden. Waar zij echter aan voorbijgaan, is de bescherming van de verbindingen via waarover data verstuurd wordt. Een Wide Area Network (WAN) op basis van glasvezel bijvoorbeeld is namelijk helemaal niet zo veilig als velen veronderstellen.

lees meer geen reacties
Connectivity Security

GDPR: Aan welke criteria moet een laag-1-encryptieoplossing voldoen?

Apollo 10 was een legendarische ruimtemissie in het Apollo-ruimtevaartprogramma. Voor het eerst werd live-televisie in kleur uitgezonden vanuit de ruimte. Deze missie was ook de generale repetitie voor de maanlanding die voor Apollo 11 gepland stond. Gedurende de missie mocht niets fout gaan en om dat te kunnen borgen, werden uitgebreide veiligheidsprocedures en checklists gebruikt.

lees meer geen reacties
Laden...