Blog

Datacenter

Het belang van diverse thresholds; day-to-day analyses

In deze blog vertel ik meer over de diverse thresholds, waarbij ik onderscheid maak in de thresholds voor de primaire (kritische productie), secundaire (non-kritische productie) en tertiaire (vault) systemen. De reden hiervoor is dat vaak de vault en secundaire data met dezelfde waarde worden bekeken als de primaire data, terwijl dit niet nodig is. Daarnaast is bij een echte vault de gebruikte configuratie ingericht voor puur de capaciteit en niet de performance. Echter wordt dit onderscheid door de software en beheerder niet altijd goed opgepakt.

lees meer geen reacties
Access Datacenter Security

Zes ontwikkelingen om digitale transformatie te realiseren

Dit jaar was ik aanwezig tijdens Dell EMC World. Het thema tijdens deze conferentie was het realiseren van de digitale transformatie. Veel organisaties durven het nog niet aan om hiermee te starten vanwege allerlei obstakels. Dell EMC probeert organisaties al enige jaren te helpen met de digitale transformatie. Volgens Dell EMC is het nu tijd om dit eens daadwerkelijk te realiseren. Tijdens Dell EMC World presenteerde de organisatie hun uitgebreide portfolio en nieuwste oplossing om de digitale transformatie aan te gaan. In deze blog bespreek ik zes ontwikkelingen van Dell EMC waarvan ik denk dat deze een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de digitale transformatie.

lees meer geen reacties
Connectivity

Open Optical Line System; do or don’t?

Als je naar het portfolio kijkt van verschillende optische apparatuur vendoren, dan zie je dat ze vaak één geïntegreerde oplossing hebben die de hele range vanaf laag 0 (fotonische laag) tot en met laag 2.5 (MPLS) van het OSI-model beslaat. De gedachte vanuit de vendoren hierachter valt natuurlijk wel te begrijpen. Je levert een complete en efficiënte netwerkoplossing aan de klant, waarbij de klant volledig wordt ontzorgd. Het nadeel voor de network operators is dat als ze een keuze hebben gemaakt voor een vendor, ze daar redelijk aan vastzitten. Er is nou eenmaal weinig interoperabiliteit tussen de verschillende vendoren en een multi-vendor netwerk is lastig te managen. Vanuit deze optiek is het Open Optical Line System (OOLS) ontstaan.

lees meer geen reacties
Security

Cisco Talos security: detecteer, analyseer en bescherm

Tijdens de Ultimate Hacking-trainingen van Foundstone die ik enkele jaren geleden gaf, kon eigenlijk niemand vermoeden dat er vandaag de dag een miljardenindustrie op het gebied van cybercrime zou zijn. Tijdens deze trainingen werden een paar mensen opgeleid, omdat ze studiepunten kregen om hun CISSP-status (Certified Information Systems Security Professional) te behouden. Anderen deden kennis op als Penetration Tester. In de trainingen maakten we gebruik van lekken in besturingssystemen en netwerken. Dit fenomeen is vandaag de dag alleen maar toegenomen. In deze blog wil ik onderschrijven hoe belangrijk goede en grootschalige research is.

lees meer geen reacties

Innovatie door digitalisatie: wat wordt de volgende praatpaal?

Op 1 juli heeft Rijkswaterstaat de praatpalen langs de snelwegen uitgeschakeld en is begonnen deze palen te verwijderen. Nu zal je wellicht denken: “Logisch toch? Die palen zijn allang achterhaald. Ik heb toch een mobiel om de pechhulp te bellen?” En dat is nu precies het punt. Grootschalig uitgerold vanaf 1970, ruim 50 jaar later zijn ze ingehaald door de technologische ontwikkelingen. Dit heeft me aan het denken gezet. Als een dergelijk icoon achterhaald is, wat wordt er dan nog meer door technologie voorbij gestreefd? Welk business model legt het af tegen de voortrazende technologie? En wat wordt de volgende praatpaal?

lees meer geen reacties
Access Orchestration

Cisco Live; het intuïtieve netwerk is de toekomst

Onlangs was ik aanwezig bij Cisco Live US. En zoals ik al aangaf in mijn vorige blog, was dit een must-be event voor iedereen die wil bijblijven in de IT-ontwikkelingen. Maar het is ook zeker de moeite waard om op de hoogte gebracht te worden van de netwerktechnologieën. In deze blog ga ik dan ook verder in op de netwerk-ontwikkelingen die Cisco op de planning heeft staan en deel ik een aantal indrukwekkende feiten en weetjes.

lees meer geen reacties
Access Datacenter

Cisco Live US: hartverwarmend voor de techneut

In Amerika is alles veel groter en beter zeggen ze. Voor het Cisco Live event in Las Vegas is dit zeker geen understatement met een totaal van 28.000 bezoekers. De sessies waren verdeeld over drie hotels: het Mandalay Bay, Bellagio en MGM Grand. Om een indruk te geven van de afstanden die gewandeld worden tussen het ontbijt, de sessies en lunch; mijn stappenteller gaf een gemiddelde afstand van 9 km per dag aan. Dit maakt het niet alleen een leerzaam event, maar ook een sportief gebeuren. De sessies waren dit jaar van uitmuntende kwaliteit. De echte techneut kon er zijn hart ophalen aan allerlei nieuwe technologieën op het gebied van netwerken en computing. En de keuze was reuze met maar liefst 906 sessies. In deze blog bespreek ik de top zes van de meeste interessante onderwerpen die mijn hart sneller lieten kloppen.

lees meer 1 reactie

Voorkom een Kodak-momentje in de digitale wereld

Mijn dochter weet niet beter: wanneer we het over de (ingebouwde) navigatie hebben in de auto, dan hebben we het over de TomTom. Tja, dat komt natuurlijk door mij: mijn eerste navigatie was een TomTom. In mijn beleving de beste op de markt en met de optie 'live traffic' en dus ben ik hem altijd trouw gebleven. Totdat in mijn volgende auto 'live traffic' een mogelijkheid was en TomTom plaats moest maken. Hoelang een ingebouwde navigatie in de auto nog een must is? Niet lang meer. De verschillende opties op de smartphone zijn steeds vaker een goed(koper) alternatief en schudden de huidige markt flink op. In deze blog vertel ik meer over de gevaren van digitale disruptie en hoe je als organisatie hierop kunt voorbereiden.

lees meer geen reacties
Access

Internet of Things; the new access frontier

Met de komst van allerlei sensoren, actuatoren en ander apparatuur die informatie sturen of ontvangen, is er behoefte ontstaan aan een nieuwe access-laag in de netwerkwereld. Huidige access designuitgangspunten berusten op redundantie, performance, authenticatie en Laag 2 connectiviteit. In de wereld van IoT zijn deze compleet anders. Deze blog brengt u op de hoogte van een aantal nieuwe ontwikkelingen die anders zijn ten opzichte van de huidige designprincipes.

lees meer geen reacties

Drie belangrijke IT-learnings van internetpionier Robert Taylor

Internetpionier Robert Taylor is dit voorjaar overleden. Gedreven door frustratie ontwikkelde hij samen met een aantal collega’s een netwerk en zo werd in 1969 het eerste woord via het internet verstuurd. Daarnaast heeft hij ook de basis gelegd voor het digitale bureaublad. Gezien zijn achtergrond, hij was zelf geen computerwetenschapper, vind ik het bijzonder fascinerend dat hij zo’n belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de informatietechnologie zoals we die vandaag de dag kennen. Wat kunnen we van deze man leren in een tijd waarin IT-ontwikkelingen elkaar exponentieel opvolgen?

lees meer geen reacties

3 tips voor een goede strategievorming

Heeft u kennis genomen van alle academische theorieën over strategievorming, zoals Porter’s Five Forces, het Business Model Canvas, de BCG-matrix, Porter’s Diamond model, het 7s model van McKinsey of één van de vele andere modellen of theorieën, maar blijft het gewenste succes uit? Dat is niet zo gek, want er zijn zoveel inzichten en theorieën dat het lastig is om door de bomen het bos te zien. Er is op zich niets mis met deze theorieën en ze zijn zeer nuttig, maar soms is het prettig om het eenvoudig te houden. Zeker wanneer u collega’s wilt betrekken in de strategievorming. Dan is het wenselijk dat zij vrijuit kunnen filosoferen, zonder beperkt te worden door kaders van modellen.

lees meer geen reacties
Managed Services

Klaar voor de toekomst: veranderingen op uw dienstverlening

Er gebeurt een hoop op het gebied van IT. Het gaat zo snel dat het voor de mensen werkzaam in de IT, maar vooral daarbuiten moeilijk is om bij te houden. Nieuwe ontwikkelingen, uitvindingen en de combinatie daarvan bieden vaak duizelingwekkende mogelijkheden. Je ziet dat bedrijven zoekende zijn naar welke nieuwe ontwikkeling goed bij hen past om te gebruiken in de toekomst. En dat is precies waar ik naartoe wil in deze blog, het woordje toekomst. De vraag die ik dan ook stel is “is het wel toekomst of….?” Vul dit zelf maar in. Wat mij betreft zijn alle IT-mogelijkheden en de daarbij geleverde dienstverlening geen toekomst, maar is het er al in vele gevallen. Waarom gaan we dan niet massaal over op al het moois dat nieuwe technologieën met de daarbij behorende dienstverlening te bieden hebben? Dat heeft te maken met het stukje mens en verandering.

lees meer geen reacties
Access Connectivity Datacenter

Is uw netwerk al klaar voor de toekomst?

IT-ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Niet alleen de persoonlijke apparaten als de computer, laptop, tablet en telefoon zijn met het internet verbonden, maar ook de koffiemachine, cv-installatie, beveiligingscamera, airco en talloze sensoren versturen signalen via het netwerk. Al deze nieuwe technologieën en ontwikkelingen roepen tal van vragen op. Hoe is het met de netwerkbeveiliging? Is de huidige apparatuur nog betrouwbaar? Voldoet deze nog aan de wet- en regelgeving? Is de infrastructuur klaar voor de toekomst? Kortom, heeft u het overzicht en de controle nog over uw netwerk?

lees meer geen reacties
Datacenter

De 6 belangrijkste aandachtspunten bij bescherming persoonsgegevens

De berichtgeving over de GDPR (General Data Protection Regulation) is niet te stoppen. Vooral fabrikanten van producten die te maken hebben met security en dataprotectie grijpen de wetswijziging aan om hun producten onder de aandacht te brengen. Op zich is dat ook goed natuurlijk, want de wet Meldplicht Datalekken bestaat al meer dan een jaar en zal vanaf 25 mei 2018 ook nageleefd worden op Europees vlak met eventuele sancties. Het gaat hierbij om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels). Maar waar gaat het nu eigenlijk om? En waar moet je aan denken bij het naleven van deze wet- en regelgeving?

lees meer geen reacties
Laden...