Blog

Managed Services

De beste IT-infrastructuren: mensen maken het verschil

Slechte technologieën bestaan. Een Toyota bijvoorbeeld is technisch inferieur en slechter dan een nieuwe Mercedes. En Microsoft Edge is qua gebruiksgemak en privacy slechter dan Mozilla Firefox (bron: Consumentenbond, 2018). Goede technologieën bestaan dus ook. Maar zelfs de beste technologieën en, specifieker, IT-infrastructuren onderscheiden zich nauwelijks van slechte, wanneer ze niet adequaat worden gebruikt en beheerd. En dat is nog steeds mensenwerk.

lees meer geen reacties
Security

Noodzaak van security awareness wordt onderschat

Een e-mail van een Nigeriaanse prins die schrijft dat jij in een testament wordt genoemd en bergen met geld naar je overmaakt als je even wat financiële gegevens doorgeeft. We zijn allemaal bekend met dit soort frauduleuze e-mails en vallen er over het algemeen niet voor. Toch slagen criminelen er met dit soort oplichtingspraktijken nog regelmatig in om mensen miljoenen euro’s afhandig te maken. Zo bleek recent Pathé niet ongevoelig voor een verzoek om geld over te maken.

lees meer geen reacties

ICT-talenten starten werk- leertraject bij Telindus

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is voor bedrijven steeds lastiger om talent aan te trekken. Dit komt niet omdat er weinig talent te vinden is in Nederland, want talent is er in dit kleine land genoeg. Nederlanders behoren met hun technologische kennis tot de voorlopers in Europa en daar mogen we trots op zijn. Echter is de vraag naar goede mensen groter dan het aanbod. Uit cijfers van het CBS (april 2018) blijkt dat de helft van de ICT-vacatures door werkgevers wordt beschouwd als moeilijk vervulbaar. In 2015 was dit nog 30 procent, een enorme stijging dus! Daarnaast staan er gemiddeld zeven vacatures open voor één ICT-er. Maar hoe trekken ICT-bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt dan toch talent aan? En hoe zorgen ze er dan voor dat dit talent matcht met de bedrijfscultuur? Bij Telindus zijn we de samenwerking aangegaan met Stichting IT Cloud Academy en Hogeschool Utrecht.

lees meer geen reacties
Datacenter Security

Disaster Recovery: wanneer elke seconde telt

Hoge beschikbaarheid en bereikbaarheid zijn tegenwoordig steeds belangrijker. Wanneer de productiviteit ook maar een paar seconden stilstaat, kan dat al disruptief zijn voor een bedrijf. Met de juiste Disaster Recovery (DR)-strategie kan dit voorkomen worden, of in ieder geval geminimaliseerd. Een Disaster Recovery-strategie zal alle niveaus van een bedrijf moeten beschrijven, niet alleen de IT-infrastructuur maar natuurlijk ook het personeel. Vergeet ook zeker niet je plan te testen. Je zult niet de eerste zijn die tegen problemen aanloopt tijdens een echte DR-situatie. In deze blog leg ik uit waar een DR voor dient en de vijf niveaus waar je de DR-strategie ten uitvoer kunt brengen.

lees meer geen reacties

Impact van digitale platformen

Het aantal 'digitaal-enabled' bedrijven groeit vandaag de dag exponentieel. Wereldwijd is een double-digit groei te zien. Bedrijven uit het industriële tijdperk en bijbehorende bestaande businessmodellen staan onder druk van diensten gebaseerd op digitale platformen en verliezen relevantie. Wat is de impact van nieuwe digitale verdienmodellen op uw bedrijfsmodel en hoe kunt u daar het beste op reageren? Hier ga ik het met u over hebben in deze blog.

lees meer geen reacties

Geef geld aan de zorg-CIO

Digitaal transformeren en innoveren kan namelijk wel sneller
Afgelopen jaar heb ik veel zorg-CIO’s en IT-managers van zorginstellingen gesproken. Opvallend is dat ze vrijwel allemaal aan de doelstelling werken om digitale transformatie te versnellen en een volwassen IT-regieorganisatie neer te zetten. Uit een onlangs in opdracht van ons uitgevoerd benchmarkonderzoek bij 17 zorginstellingen blijkt dat 86 procent van de IT-verantwoordelijken ervaart dat ‘legacy’-systemen digitale transformatie afremmen.

Nog opvallender is het gebrek aan een eenduidige visie en aanpak om de gewenste versnelling te bewerkstelligen. Vaak wordt de innovatiedoelstelling van hogerhand (RVB) bepaald. Niet minder vaak met bezuiniging op IT als argument. En dat is precies waar de schoen wringt.

lees meer geen reacties
Datacenter Security Services

10 kritische vragen over backup services

Het belang van data neemt toe met de opmars van de digitalisering. Dit zorgt voor een grote druk op de IT-afdeling. Zo moet de opslag van data voldoen aan de Europese en branchespecifieke wet- en regelgeving, moet data altijd en overal beschikbaar zijn en nemen de securityrisico’s steeds verder toe. Het hebben van een backup is van cruciaal belang om data veilig te stellen wanneer er iets misgaat. In deze blog beschrijf ik tien belangrijke vragen die een organisatie zichzelf moet stellen over de backup van hun bedrijfsinformatie.

lees meer geen reacties
Datacenter

Performance impact van oost-west verkeersdrukte in en om het datacenter

Stelt u eens voor: een leidinggevende wil toch niet dat alle medewerkers vooral of zelfs alleen maar met elkaar op hun eigen afdeling praten over technologie en de ‘business’ en niet ook met anderen en klanten? Wanneer het gaat om hard- en software geldt hetzelfde. De trend naar steeds meer gevirtualiseerde, software-gedefinieerde datacenters en innovaties zoals offloaded data transfer (ODX), storage array integratie (VAAI) en hyper converged infrastructuur (HCI), veroorzaken steeds meer oost-west dataverkeer. Tenzij het datacenter qua performance structureel oversized is, blijft er door deze toename van interne verkeersdrukte steeds minder performance over voor dataverkeer tussen datacenter en andere bedrijfsonderdelen of klanten. Uiteraard is dit des te frustrerender naarmate eindgebruikers en klanten veeleisender, en bedrijfsapplicaties latency-gevoeliger zijn. Bovendien wordt de potentie van informatietechnologie en datacenter als ‘business enabler’ minder gerealiseerd naarmate er minder performance overblijft voor de ‘business’ zelf.

lees meer geen reacties
Orchestration Service Management Services

Automation & orchestration, zoveel meer dan automatisch een server uitrollen

Je leest het tegenwoordig steeds vaker: goed personeel is moeilijk te vinden én te behouden. Het gevolg? Minder mensen die meer taken moeten uitvoeren. Het automatiseren van standaardprocessen kan de oplossing zijn om het werk leuk en uitdagend te houden. Ook zorgt het voor tijdsbesparing die weer aan andere taken besteed kunnen worden. In deze blog ga ik dieper in op het automatiseren van taken en het belang van orchestration.

lees meer geen reacties
Laden...