Blog

Connectivity

‘Keeping the lights on’: beveiliging van kritieke infrastructuren

Beveiliging van de kritieke infrastructuren is essentieel om de Nederlandse samenleving te laten functioneren. Tot de kritieke infrastructuren behoren voorzieningen die noodzakelijk zijn voor het behoud van de economische welvaart en de nationale veiligheid. Denk hierbij aan elektriciteit, internet toegang, betalingsverkeer en drinkwater. Als bijvoorbeeld de elektriciteit uitvalt vanwege een hackaanval dan ligt Nederland plat.

lees meer geen reacties
Datacenter Security

Gemoedsrust in de cloud: Hoe waarborg je de veiligheid van een dynamische cloud-omgeving?

“In de cloud is het altijd goedkoper”. Een statement dat we vaak horen. Het is echter de vraag of dit wordt waargemaakt. “Is mijn cloud wel veilig?” Ook een veel gestelde vraag, helaas zonder simpel antwoord. Twee zaken die veel (toekomstige) cloudgebruikers bezighouden. Hoe fijn zou het zijn als je met een gerust hart kunt zeggen dat je cloud-omgeving veilig en kostenefficiënt is? Deze problematiek raakt bij veel organisaties een gevoelige snaar. Is het mogelijk, een combinatie van gemoedsrust en cloud?

lees meer geen reacties

Relevant blijven als IT-organisatie: hoe doet Telindus dat?

Telindus zet zich voortdurend in om als organisatie relevant te zijn én te blijven. Dat is in mijn eerdere blogs al naar voren gekomen. Nu de IT-markt zo in beweging is en nieuwe techbedrijven de markt betreden, is dit van essentieel belang. Toch merk ik dat veel organisaties met dit vraagstuk worstelen: hoe blijf je relevant? Hoe zorg je dat je de juiste kennis in huis hebt? En waar vind ik een strategisch partner die deze uitdaging op juiste waarde kan inschatten? In deze blog neem ik je graag mee in de praktijk van Telindus en hoop ik je te inspireren om als organisatie te accelereren.

lees meer geen reacties
Datacenter

Datamigratie: wat kost de verhuizing van je data?

Het migreren van data van het ene naar het andere opslagsysteem is net zo ingrijpend als een fysieke verhuizing in de privésfeer. Je moet met veel verschillende aspecten rekening houden. Niet in de laatste plaats met de kosten, die aardig kunnen oplopen als je niet voorkomt dat je moet betalen voor twee huizen of twee opslagsystemen. Schakel dus voor het migreren van data en het implementeren van een nieuw storage-systeem een verhuisbedrijf is. Voorkom dat je teveel betaalt voor het schuiven met (virtuele) dozen.

lees meer geen reacties
Datacenter

De standaard in storage is flexibel, proactief en eenvoudig

Opslagsystemen blijven zich verder ontwikkelen. De nadruk ligt hierbij niet alleen op schaalbaarheid, performance en capaciteit. Ook het beheer zien we steeds gebruikersvriendelijker en flexibeler worden. In dit kader is het goed om de innovaties rondom de Unity storage-systemen van Dell nader toe te lichten. Dan zie je dat zaken als een geïntegreerde gebruikersinterface, flexibele implementatie, uniforme gegevensbeveiliging, disaster recovery en proactief onderhoud voor iedere organisatie realiteit zijn.

lees meer geen reacties
Service Management Services

ITIL4: heeft u het al gelezen, gehoord of gezien?

Het is zo ver: ITILv3 maakt ruimte voor ITIL4. De vier geeft geen versienummer aan maar is een verwijzing naar ‘de vierde Industriële Revolutie’. Deze revolutie wordt gekenmerkt door robotica, kunstmatige intelligentie, nanotechnologie, quantum computing, biotechnologie, Internet of Things (IoT), 3D-printen, autonome voertuigen en alles dat er nu op technologisch gebied bestaat of nog gaat komen. Een ding is zeker: het is toekomstbestendig.

lees meer 1 reactie
Access Datacenter

Komt een man bij de dokter: een health check van je infrastructuur

Als kleine jongen droomde ik ervan om ooit een marathon te lopen of de Alpe d’Huez op te fietsen. Inmiddels ben ik al wat ouder en vraag ik me af of deze doelen nog wel haalbaar zijn. Om daar antwoord op te krijgen ga ik naar de sportarts. Wat is de huidige staat van mijn gezondheid? Ben ik wel zo gezond als ik me voel? Wat is het doel dat ik wil bereiken en wat is er voor nodig om mijn huidige conditie op het niveau te brengen dat ik dit zonder problemen bereik?

lees meer geen reacties
Datacenter Managed Services Services

Digitale confetti: de toenemende complexiteit van technologie

Lijken investeringen in innovatie soms weinig meer op te leveren dan IT-platforms met steeds meer toeters en bellen? Ervaart u productportfolio’s en aanbestedingsrondes wel eens als alfabetsoep? Voelt u zich af en toe verdwaald in een jungle van services en providers? Kortom, ziet u door de bomen het bos even niet meer? In deze blog komen drie tactieken aan bod om het hoofd te bieden aan toenemende complexiteit en verwevenheid van technologie en business.

lees meer geen reacties
Laden...