Blog

Managed Services Service Management Services

IT-personeel in tijden van schaarste

De zoekterm ‘IT-er gezocht’ op Google geeft 3,4 miljoen hits. ‘Tekort aan IT personeel’ geeft 2 miljoen hits. Het UWV verwacht zelfs dat het tekort aan IT-ers nog jaren aanhoudt. Betekent dit dat we met zijn allen een probleem hebben? Niet noodzakelijk, maar het vraagt er wel om IT op een andere manier te benaderen. Recentelijk werd door het Computable onderzoek wederom bevestigd dat een IT-specialist eerder gaat werken voor een bedrijf waar IT de primaire business is, dan waar IT ondersteunend is. Dat maakt het voor ‘gewone’ organisaties dus nog moeilijker om de juiste mensen te vinden. Om te voorkomen dat dit innovatie en vooruitgang in de weg staat, is het daarom verstandig om standaard en repetitieve IT-taken uit te besteden.

lees meer geen reacties
Access Connectivity Datacenter

Onze dagelijkse dosis TCP/IP

Heb jij vandaag al TCP/IP gebruikt? Nee? Nog geen WhatsApp-bericht ontvangen of even op een nieuwssite gekeken? En deze blog dan? Iedereen die in de ICT werkt heeft wel kennis van IP, het Internet Protocol dat onze data inpakt in pakketjes zodat deze op het gewenste IP-adres afgeleverd kunnen worden. Dat is eigenlijk als een brief in de brievenbus doen en zonder enige terugkoppeling maar hopen dat hij onbeschadigd en leesbaar aankomt. Transport Control Protocol (TCP) geeft die terugkoppeling en zorgt dat onze data in originele staat de overkant bereikt. Over TCP is de kennis vaak zeer beperkt en dat is jammer. Verreweg het grootste deel van alle IP-pakketten heeft TCP namelijk als bovenliggende laag. Bij het troubleshooten van netwerkproblemen is kennis van TCP dan ook van groot belang. In deze blog leg ik uit waarom.

lees meer geen reacties
Security

How to: classificatie en authenticatie op het netwerk in de zorg

Netwerken in ziekenhuizen hebben te maken met een grote toename in gebruikers en apparaten. Ziekenhuizen herbergen namelijk steeds meer medische hulpmiddelen en apparaten die bijdragen aan de zorg van patiënten. Deze zijn aangesloten op het netwerk en moeten daarom voorzien worden van het juiste toegangsniveau. Om dit te bewerkstelligen moet de apparatuur worden geïdentificeerd en geclassificeerd. In deze blog zal ik ingaan op de beste manieren voor identificatie en classificatie van klinische apparaten in het gezondheidszorgnetwerk.

lees meer geen reacties
Managed Services Service Management Services

ISAE 3402: voor grip op uitbestede IT-diensten

Of het nu in de vorm van SaaS, IaaS of Managed Services is, vrijwel iedere organisatie neemt tegenwoordig IT-diensten af bij dienstverleners. Een belangrijk stuurmechanisme is het regelmatig controleren en bespreken of de afspraken zoals vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA) worden nagekomen. Echter, SLA’s zijn vooral outputgericht en houden beperkt rekening met de wijze waarop de diensten worden geleverd. Goed ingerichte dienstverlening aantoonbaar maken middels een ISAE 3402-rapport biedt zekerheid voor organisaties.

lees meer geen reacties
Datacenter Security Services

Nieuwe ontwikkelingen in dataprotectie

Dataprotectie wordt steeds belangrijker en de ontwikkelingen gaan maar door. Ook programmeurs zitten niet stil en de klanten vragen om nieuwe toepassingen voor hun constant veranderende IT-omgeving. In deze blog geef ik een overzicht van de Commvault Hyperscale Technology en de Cisco ScaleProtect-oplossingen. Telindus heeft een multivendor-beleid, waarmee wij garanderen de beste oplossing aan te kunnen bieden bij de klant. Commvault (let op, de letter ‘v’ is klein tegenwoordig) is al jaren onderdeel van het portfolio met hun datamanagement-oplossing en onmisbaar in de IT-omgeving van veel tevreden klanten.

lees meer geen reacties
Datacenter Security

De langverwachte Nutanix 5.5 release

Vorige week kwam de langverwachte 5.5 versie van Nutanix uit. In deze blog zal ik de hoogtepunten van die release samenvatten. Daarnaast zal ik proberen uit te leggen waarom een Hyper-Converged infrastructuur voor nagenoeg elke omgeving een goede oplossing is. Waarom Hyper-Converged? Wat was ook alweer het voordeel van deze nieuwe manier van infrastructuur bouwen? Eigenlijk is het heel simpel. De IT-beheerder wil anno 2017 niet meer bezig zijn met het bijwerken van de zoveelste patch van VMware ESXi, een benodigde upgrade van de storage-omgeving of die belangrijke update van het monitoring packet, met alle gevolgen van dien. Hyper-Converged is zoals de naam al zegt de hypervariant van een Converged infrastructuur.

lees meer geen reacties
Security

Hoe ziekenhuizen niet langer worden belemmerd bij netwerksecurity

Ziekenhuizen maken eigenlijk allemaal gebruik van dezelfde tien jaar oude techniek, waarbij de kern gebaseerd is op het scheiden van routing in het netwerk. Deze Virtual Routing en Forwarding (VRF) techniek maakt het mogelijk om op hetzelfde moment meerdere instanties van een routeringstabel in dezelfde router actief te laten zijn. Hierdoor wordt het mogelijk om netwerkpaden te segmenteren zonder hiervoor verschillende routers aan te schaffen. Er werd toen in mijn mening abusievelijk gedacht dat VRF de beveiliging van het netwerk zou verbeteren, omdat het verkeer automatisch wordt gescheiden. Dat is waar, indien we naar beveiliging zouden kijken die door routering wordt veroorzaakt. Maar helaas hebben we de laatste paar jaar kunnen ervaren dat dit niet de kern van de problemen met betrekking tot security is in ziekenhuizen.

lees meer geen reacties
Datacenter

5 minutes to impact: bescherm je datacenter!

In Amerika is alles groter, ook de verhalen. Elk jaar weer hebben ze daar last van het orkaanseizoen. En elk jaar weer zitten de systeembeheerders met hun hand bij de rode knop het nieuws in de gaten te houden. Wachtend of de orkaan dit jaar hun datacenter zal raken. Dreigt de orkaan het datacenter te raken, kan met één druk op de knop de hele productieomgeving verplaatst worden naar een datacenter honderden kilometers verderop. In Nederland is water onze grootste vijand en het merendeel van de datacenters ligt onder zeeniveau. Helaas voor het verhaal hebben wij het water goed onder controle. Hier dus geen systeembeheerder die met zijn hand bij de knop nauwlettend de waterstanden in de gaten houdt. Is het in Nederland dan wel noodzakelijk om je infrastructuur in te richten voor aankomende rampen? In deze blog wil ik aantonen dat ook in Nederland ruimte is voor dergelijke oplossingen. Sterker nog, het verhoogt de beschikbaarheid en kan zelfs geld opleveren!

lees meer geen reacties

Recurring value leveren door intelligentie uit uw IT-omgeving te ontsluiten

Na de industriële revolutie, de internetrevolutie en de mobile- en cloudrevolutie, ligt de focus nu volledig op intelligentie. Iedere IT-afdeling zit al dan niet bewust op een goudmijn aan data, maar de vraag is hoe u deze data om kunt zetten in relevante informatie. In de praktijk blijkt dat veel waardevolle informatie opgeslagen zit (en blijft) in netwerk-, storage- en securityoplossingen, maar nog te weinig wordt ingezet als basis voor strategische beslissingen. Dit komt onder andere doordat vaak slechts een fractie van de functionaliteit van technologische oplossingen wordt gebruikt. In deze blog laat ik graag zien hoe wij kunnen helpen om de schatkist op te graven en het maximale uit uw bestaande IT-omgeving te halen.

lees meer geen reacties
Managed Services

De digitale glazen bol: neem essentiële digitalisatie-maatregelen

“Digitization is here and it is here to stay!” opent Gartner met veel bombarie het jaarlijkse CxO event in Barcelona op 6 november 2017. We worden allemaal opgeroepen om digitalisatie te omarmen en ons voor te bereiden op uitdagende tijden, waarin de digitale versnelling exponentieel zal toenemen. Ik hoor u denken “oud nieuws, dat weten we nu wel”. Dat klopt, maar toch is het belangrijk om een heldere situatie te schetsen voor een publiek van meer dan 6.000 bezoekers die in een aantal dagen de digitale agenda voor hun organisatie samenstellen. Een horde die zeker te nemen is met de juiste inspiratie en inzichten. In deze blog deel ik daarom drie essentiële maatregelen die ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit de huidige tijd van digitalisatie.

lees meer geen reacties
Laden...